A Corten Kft. szolgáltatásai


Célunk, hogy ügyfeleink üzembiztos, hatékonyan működő épületekben végezhessék tevékenységüket. Társaságunk együttműködésben testvérvállalatunkkal, a Re-Energy Kft.-vel, olyan energia-hatékony épületeket üzemeltet, illetve alakít át, melyek alacsonyabb energiafogyasztás mellett biztosítják a tervezett komfortot.
Karbantartási/üzemeltetési tevékenységünk során tehát folyamatosan keressük annak lehetőségét, hogy ügyfeleink épületeit a működőképességet és az elvárt komfort fokozatot szem előtt tartva a lehető legalacsonyabb energiaköltségek mellett működtessük.

Az üzemeltetés – javítás – gépcsere – állagmegóvó és javító beruházások – energiahatékonyság kérdéseit tehát együtt kell szemlélni, és ezek összességénél kell megtalálni a legoptimálisabb költségszintet. Ehhez hosszú távú, koncepcionális szemléletre van szükség.

Célunk, hogy megtaláljuk Ügyfeleink számára az optimális energiaköltség szintet, mely együtt a gondos karbantartással a legtöbb megtakarítást eredményezi.

Corten Service


A Corten Holding főtevékenysége klasszikus gépészeti és elektromos karbantartási-üzemeltetési feladatok ellátása. Törekszünk arra, hogy egy egységként kezeljük az épület teljes gépészeti rendszerét és hatékonyan módon tudjunk beavatkozni azokon a területen, ahol energia megtakarítást tudunk elérni.

Üzemeltetési tevékenységünk kezdő lépéseként a gáz és villanyáram fogyasztás épületgépészeti vetületét (hőellátás, hűtéstechnika, szellőzés, stb.), azok fogyasztóit fogjuk tüzetesen megvizsgálni az épületfelügyeleti-irányítástechnikai egységek működése mellett.

Ezen rendszereknél az energiaveszteség leggyakoribb okozói véleményünk szerint a következők:

 • A berendezés erkölcsi avulása; azaz a legkorszerűbb követelményeknek megfelelni már nem képes gépészeti rendszer.
 • Kivitelezési hibák.
 • Az egyes rendszerek elemeinek nem megfelelő illesztése.
 • Hiányos gépészeti és irányítástechnikai beszabályozás.
 • Az üzemi paraméterek következetlen beállítása.
 • Nem kellően átgondolt üzemeltetési stratégia.

Kiszűrjük a fenti hibákat és megoldási javaslatainkban komplexen egy egységként kezelve az épületet, lépésről-lépésre kiküszöböljük az összes jelentős energiapazarlót.

Szakembereink képzett épületgépészek és elektromos szakemberek, mely a következő előnyöket biztosítja Megbízóinknak:

 • Gyors hibaazonosítás és elhárítás havária esetén is.
 • Kimagasló képzettség egyedi hűtő-fűtő-szellőztető, és technológiai rendszerek létrehozásában és üzemeltetésében.
 • Épületfelügyeleti rendszerek (BMS) területén egyedülálló szakképzettség.
 • 0,4 kV-os és 10kV-os elektromos rendszerek szakszerű karbantartás.
 • Működő létesítményekben végzünk kivitelezési munkákat.
 • Csökkentett alvállalkozói kitettség.
 • Megbízható kiszolgálási színvonal.

Cégünk jellemzője a gyors és hatékony karbantartás, ill. hibaelhárítás. Hibabejelentés céljára folyamatos telefonos elérhetőséget tartunk fenn ügyeleti számunkon, ügyeletes szerelőink 0-24 órás beavatkozásra képesek budapesti központunkból.

Saját szakembergárdával rendelkezünk, speciális szerszámokkal és mérőműszerekkel felszerelt mobil szervizautóinkkal az ország egész területét lefedjük.

A Corten Kft. üzemeltetési, karbantartási feladatok mellett kivitelezéssel is foglalkozik:

 • split, fan-coil rendszer tervezése építése,
 • folyadékhűtő, hűtőtorony, roof-top rendszer tervezése építése,
 • egyedi vezérlések készítése,
 • sprinkler rendszer tervezése, kiépítése,
 • épületfelügyeleti rendszer (BMS) tervezése, kivitelezése, átalakítása, cseréje,
 • gyengeáramú hálózat tervezése építése.

Cégcsoportunk megalakulása óta több mint száz, kisebb-nagyobb kivitelezési projektet készítettünk el.

Specialitásunk az egyedi megrendelői igények szerinti munkavégzés: pl: különleges hűtőberendezések létrehozása, hűtőgépek átépítése – egyedi átalakítása, épületfelügyelet cseréje, egyedi berendezések vezérlés cseréje, ill. működésük összehangolása a ház egyéb paramétereivel, LON rendszerek diagnosztikája, épületenergetikai hatékonysági tanulmányok készítése és energia-megtakarítási beruházások kivitelezése.

Egy mai modern energiatakarékos épület nem működhet korszerű vezérlés nélkül. Nem elegendő csupán az épületfelügyeleti rendszer kezelőfelületét használni, szükséges egy komplex tudás a működési elv megértéséhez. Társaságunk a speciális programozói tudás mellé olyan gépészeti, üzemeltetési tapasztalatot párosított, mely garantálja.

Ügyfeleink számára épületeik energia-hatékony működését.
A teljes épület felügyeleti rendszerének cseréjével vagy akár néhány berendezés egyedi vezérlésének rendszerszintű integrálásával olyan jelentős fogyasztáscsökkenést tudunk elérni mely, mind a magyar, mind a nemzetközi piacon páratlan.

A fokozódó piaci versenyben hatványozottan fontos egy épület energia költségeinek optimalizálása, csökkentése. Kiemelt terület tehát számunkra:

 • Energia egységárak csökkentése
 • Fogyasztási szokások megváltoztatása, energia felhasználás optimalizálása
 • Műszaki fejlesztések, energiahatékonysági beruházások.
 • Energia megtakarítási rendszerünk egyedülálló módon egy egységként kezeli az épületet, nem a részelemek működését optimalizálja, hanem a teljes épület energiafelhasználását egységesen.

Társaságunk épületek sprinkler rendszereinek komplett kivitelezését, karbantartását és átalakítását vállalja a tervezéstől a megvalósításig, gondoskodva épületeink és Ügyfeleink biztonságáról és védelméről.

A Corten Kft. rendelkezik a szükséges szaktudással és hatósági engedéllyel, a sprinkler rendszerek létesítéséhez, karbantartásához és üzemeltetéséhez.

CORTEN KFT.

Társaságunk a műszaki karbantartó és üzemeltetési szolgáltatások piacának egyik leginnovatívabb szereplője! Szakembereink két évtizedes tapasztalata és elkötelezettségünk a maximális vevői elégedettség irányába a garancia a kiváló minőségű szolgáltatásra.

  SZOLGÁLTATÁSAINK

Műszaki üzemeltetés
Karbantartás
Meghibásodás elhárítása
Kivitelezés
Épületautomatizálás
Sprinkler rendszerek

  KAPCSOLAT

1117 Budapest, Budafoki út 183.
+36 1 481 9513

Hibabejelentés / Ügyeletes:
+36 30 165 3881

2015 - 2024 - Corten Kft.    MINDEN JOG FENNTARTVA!